Over Wagyu
Ooit eens iets gehoord over een koe dat gemasseerd wordt en bier te drinken krijgt? Dan ging het waarschijnlijk over Wagyu. Dit is een Japans runderras. Dit is geen fabeltje. Oorspronkelijk werd dit in Japan ook echt gedaan. Omdat de landbouwgrond in Japan zeer schaars was bleven de koeien binnen staan. Om hun bloedsomloop toch te stimuleren moesten ze noodgedwongen gemasseerd worden, het voordeel hiervan was ook eens dat het vele vet door het vlees gemarmerd werd. En bier kregen ze om de eetlust op te wekken, want door het drinken van bier krijg je immers honger. Om deze reden is het Wagyu rund erg bijzonder. Heel vroeger werd de Wagyu alleen speciaal gefokt voor de keizer van Japan.
Van het vele vet dat een Wagyu heeft hoeft u niet af te schrikken. Het bevat enkelvoudig onverzadigd vetzuren en is juist goed voor een cholesterolarm dieet. Vet is wat het vlees de smaak geeft. Het vet in het Wagyuvlees smelt al bij 32 graden. Om die reden bak je het Wagyuvlees zonder boter of olie. Dat zorgt voor een smaakvolle beleving.